Resa 2009 – Åhus

Lördag 12/9 – Söndag 13/9
Lördagen den 12 september skulle det bära å sta. Bagladies till Åhus! Spel väntade på Kristianstad västra, första start 10.35.

Denna gång var det verkligen spännande in i det sista. Totalsegraren var inte given!

Som vi alla vet föregås ett evenemang som detta av minutiös planering. Jessica hade gjort en extremresearch, både spelat banan och provat inkvarteringen innan hon presenterade förslaget för oss andra. Ingen behövde köpa grisen i säcken. Tack till dig Jessica för denna insats!

Camillas ansträngningar för att vi andra skulle trivas gick inte heller de av för hackor. Alkoholhaltiga drycker och tilltugg hade inhandlats.

För den oinvigde kanske det är på plats med ett förtydligande här. Inga golfresor företas utan ostbågar, ”Jäger” och vin, både rött och rosé!

Enligt reseledare Jessicas instruktioner infann vi oss på parkeringen vid Bruces skog, parkeringen vid Långeberga industriområde  för gemensam avfärd mot Åhus klockan 8.00.  Jessica själv lyste med sin frånvaro! Detsamma gällde Cecilia som skulle åka med henne.

Hade vi andra fått samlingsplatsen om bakfoten (Catharina höll ju på att missa den…). Naturligtvis inte, Jessica var i drömmarnas värld!

Ett abrupt uppvaknande 7.54, telefonkontakt med Cecilia, som i sin tur meddelade oss andra vad som skett. Sagt och gjort, vi ses på golfbanan.

Efter en 125 kilometer lång resa genom ett vackert skånskt landskap var vi så framme. Vädret denna dag var underbart!

Urlastning av utrustning, hyra av golfvagnar och uppvärmning. Skulle Jessica och Cecilia hinna fram i tid? Att Susanne och Cecilia båda hade chans på totalseger märktes tydligt, tävlingsmänniskan Susanne är fokuserad och värmer upp på rangen. (undrar hur Cecilia gjorde.)

Vi andra värmde oss i solen på restaurangens uteservering… mmm sommarvärme! I vanlig ordning hade vi våra fina tröjor på oss och det uppmärksammades. Nu hör det till saken att våra tourkamrater hann fram i god tid och grennfee-avgifter kunde lösas till oförskämt bra priser.

Tack till Ateljé Lyktan för det!

Bollarna var lottade, som vanligt var det slaggolf 18 hål som gällde. I första bollen gick Camilla, Cecilia, Jessica och jag själv, Lotta.

Andra bollen bestod av Susanne, Catharina, Lena S och Agge. Skål och välkomna! En ”Jäger” innan första tee. Nu värmde det även innanför bröstbenet.

Utrundan bjöd i vanlig ordning på blandat spel och precis som vanligt väntade en god fika efter denna. Turligt nog för oss andra var det Cecilia som stod för smörgåsförplägnaden. Sjusovaren Jessica bidrog med andra godsaker. Som vanligt var det superbt! En snabb jämförelse av resultaten så här långt visade att det var jämnt och spännande. Om Cecilia vann skulle hon ta hem totalsegern. Detsamma gällde Susanne. Och skulle ingen av dem vinna dagens runda så skulle Åsa stå som slutsegrare. En riktig nagelbitare med andra ord. Nu kan ju vän av ordning undra varför Åsa inte var med och bevakade sina intressen på ort och ställe?! Den officiella anledningen var firandet av sambon Mats 50-årsdag, utanför rikets gränser (läs Spanien) men kanske var det nerverna, vem vet?

De sista nio hålen var trivsamma även de. Vädret var prima och banan var i bra skick. (Nu kan man ju inte jämföra med vår egen eminenta hemmabana, Vasatorp. Men i alla fall…) Vattenhindren var väldigt få men de som fanns hade som vanligt stor dragningskraft på bollarna. (i alla fall på mina). Efter en fem timmar lång runda var vi så färdigspelade för dagen och säsongen. Bäst denna dag hade Lena S lyckats. T o m så bra att hon sänkte sig!

Grattis Lena! Måste kännas skönt att avsluta på det sättet.

Detta innebar att slutsegraren var Åsa. Hon ville ju gärna bli kontaktad så fort allt var klart (undrar om det var för att hon ville veta hur mycket tax-freevaror hon skulle kunna köpa på hemvägen? Det blir ju trots allt en liten slant i prispengar.) Så snälla och tillmötesgående var vi inte, vi höll henne på halster. Glad i hågen lämnade vi golfbanan för att checka in på hotell Briggen. En snabb urlastning, in med grejorna på rummen och samling i sofforna med diverse dryck och tilltugg. Härligt! Prisutdelning och tacktal i vanlig ordning. Lena strålade i kapp med Cecilia som blev årets korthålsdrottning, grattis!

Nästa moment var spännande för alla, bettingkuverten skulle öppnas! Många hade satt en hundring på Lena W, av förklarliga skäl. Tyvärr var hon inte med oss denna dag. Att resa i samma hjulspår som ”Solens mat” kan ju också ha sin charm… Hoppas vi får se mer av henne nästa säsong.

De två som satsat sina pengar på Åsa var Åsa själv och Jessica De kunde lyckligt casha in några 600:- var.

Klockan 19.30 väntade borden på restaurang Åmund. Där åt och drack vi gott. De flesta inmundigade deras specialare – ribs. Kvällen var sensommarvarm och vi njöt i fulla drag! När notan var betald styrde vi åter kosan mot Briggen och våra medhavda drycker. Det finns ju många viktiga saker som måste avhandlas när ett gäng tjejer träffas och det kan hålla de flesta vakna länge. Men en hel dag utomhus, efter att ha stigit upp i ottan (med undantag för Jessica då) sätter sina spår, ögonlocken blir tunga. Jag var den första att lämna in. Tror att jag somnade innan huvudet sjunkit ner på kudden. Resten av gänget blev inte heller långvariga.

Nästa morgon strålade vi samman över en lång och god frukost. Helt överens om att gårdagen var lyckad och att vi hade valt rätt speldag, det ösregnade ute!

Tack till oss allihop för att vi fick en så trevlig avslutning på säsongen! Hur hade det blivit utan vårt deltagande? Extra kul hade det ju varit om Christel, Lena W och Åsa hade kunnat vara med förstås. (och Ingrid, vår senast tillkomna lady som ska vara med och fightas nästa säsong, eller?)

Jag tog mig friheten att skriva detta som straff för att jag kom sist!

// Lotta

Lämna en kommentar