Resa 2004 – Jyderup, Danmark

fredag 14/6 – söndag 15/5
Vi som var där: Agneta, Camilla, Ingela, Lena S, Lotta, Susanne, Åsa och till viss del Lena W

Dag 1, fredagen 14 juni, 2003.
Samling vid Scandlines 14.30. Förväntansfulla far vi mot Danmark. Just idag gifter sig Fredrik och Mary så vi fasar lite för eventuella trafikstockningar utanför Köpenhamn, men vi ska ju förvisso inte in i stan. Vi styr kosan mot Jyderup och Bromølle Kro. Av någon märklig anledning är vi trots detta 45 minuter senare mitt i Köpenhamn. Väldans dåligt skyltat var det! Vi lyckades att ta oss ut ur röran (mycket tack vare en vänlig dansk som visade oss vägen) och kunde en stund senare avnjuta en smarrig fika längs vägen. Det var inte så varmt att sitta ute, men det regnade i alla fall inte.

Väl framkomna till den stora metropolen Jyderup inhandlades det lite smått (läs chips, ostbågar mm) och gott (läs vin). Väl framme på Bromølle Kro lastade vi in oss och samlades i ett av rummen för att ”softa” och kolla på det kongeliga brøllopet. Mitt i detta ringer Lena Wehlin och undrar hur vi har det, hon hade p g a av hälsoskäl inte kunnat följa med oss för att spela. Hon önskar oss en trevlig kväll och fem minuter senare knackar det på hotelldörren. Vi tittar förvånat på varandra och undrar vem som står utanför. Gissa om vi blev paffa när Lena Wehlin står där med ett smajl på läpparna och med glimten i ögat. Hon hade smygbokat sig och hade precis ringt oss från hotellets reception. Vi jublade gott, bjöd henne på ett glas vin och fortsatte, djupt engagerade, att kolla på kändisarna som deltog i brøllopet i TV.

Kaffet är serverat efter en god måltid på Jyderup Kro

Lite senare blev det allmän samling i krogens restaurang. Här väntade en mycket smaskig tre-rätters och vi som hade Ronneby färskt i minnet njöt och tyckte det smakade fantastiskt gott. De hade lyckats reservera ett bord till oss på det här stället och bara det kändes lite lyxigt efter Ronneby. Kvällen fortlöpte i glädjens tecken och som vanligt halkade vi in på diverse samtalsämnen. Undertecknad fick t ex helt nya anatomiska kunskaper. Nuförtiden kan jag nästan allt om hur vissa organ är placerade i kvinnokroppen och på vilket håll de sitter. Ja ni vet….

Kalundborg GK

Dag 2, lördagen 15 juni.
Iiiihhhh…va er det dejligt med morgenmad! Efter en god sådan åkte vi 3 mil för att spela på Kalundborg GK. En trevlig bana som ligger på en halvö. Det gjorde att det blåste hyfsat friskt, men efter 9 hål, lite Jägermeister och pølse så hade vi fått upp ångan. De sista 9 hålen var väldigt kuperade och var en tuff utmaning i vinden. Dagens segrare i poängbogeyn blev Susanne. Efter en välförtjänst lunch i golfrestaurangen blev det nio hål på korthålsbanan. Där kammade någon hem segern (ingen minns, men det ska absolut inte skyllas på Jægermeistern utan snarare att denna sida skrivs ett år efter resan). Sen gick färden tillbaka till Bromølle Kro. Ganska halvsega intog vi åter en trerätters middag som smakade lika bra som dagen innan. Som de engagerade sportskvinnor vi är, gick vi och la oss tidigt för att vara pigga och utvilade till morgondagen.

Holbæk GK

Dag 3, lördagen 16 juni.
Efter morgenmad och utcheckning for vi mot Holbæck GK som ligger ca 3 mil norr om Jyderup. Vi hade kanske inte förväntat oss sååååå dålig skyltning på vägen dit. Dessa danskar… Efter lite sightseeing i bygden stod vi på parkeringen kl 08.52 och kunde konstatera att vår första starttid var 08.50. En go dansk i receptionen fixade ut oss i alla fall. De som skulle gått i bollen bakom, som var danskar, var inte helt nöjda. Vi var nästa oroliga för att vi skulle hamna i krig med danskarna på nytt. Det hade ju varit synd så vi stressade på lite de första hålen. Några hål senare kunde vi börja njuta av en rolig och speciell bana. Efter 9 hål fick vi traska ut på en ö och spela vidare. Det blåste ganska friskt och de flesta var nog inte sådär jättenöjda med sina scorer. Vi spelade slaggolf och dagens segrare blev Lena Svensson som fixade ihop lagom många slag. Vi käkade lunch på golfklubben och hade trevlig prisutdelning där.

Tänk så fort en trevlig helg i glada vänners sällskap går. Dags för hemresa och några timmar senare kunde vi glatt konstatera att det varit en lyckad tripp till vårt kära grannland i väster.

Dags att pegga upp för en runda på Holbæck
Efter avslutat spel på Holbæck

Lämna en kommentar